in Lessines

Onderzoek in het museum

Het Gasthuis Onze-Lieve-Vrouw met de Roos organiseert iedere 3de zondag van de maand opnieuw een niet te missen activiteit voor het hele gezin! Na de jacht op een moordenaar in 2017 gaan we dit keer op zoek naar de dief van de Heilige Doorn...

Deze speurtocht, die eigenlijk een schattenjacht is, voert je mee naar de 17de eeuw, meerbepaald naar 4 mei 1654. De gemeenschap van de zusters Augustinessen van het Lessense Godshuis stelt zonet de diefstal vast van een prestigieus reliekschrijn ... Een uniek stuk zilverwerk met een waardevolle inhoud: de Heilige Doorn! De meester-directeur, de abt van Saulchour, wordt ter plaatse geroepen en rekent op jouw hulp om deze wel erg vreemde zaak op te lossen.

Laat je onderdompelen in het verleden van het Gasthuis Onze-Lieve-Vrouw met de Roos en doe mee aan de zoektocht die je langsheen de zalen van het museum brengt, waarbij je het Gasthuis op een andere manier leert kennen.

Aarzel niet om de verdachten aan de tand te voelen op je terugweg van het klooster. Opgelet: er zitten overal aanwijzingen verstopt: in de laden van de apotheek, in de hoek van een altaarstuk, achter een deur of lambrisering, in een kofferbak uit de 17de eeuw ... Hou je ogen wagenwijd open en ontdek wie de schuldige is!

Activiteit in het Frans.

Te zien, te doen in de buurt