2 dagen/1 nacht

Muzikaal weekend in het kasteel van Belœil

 

Les "Musicales de Belœil" (muziekfestival van Belœil) zijn de afspraak van de grootste klassieke artiesten in een uitgelezen kader : de tuinen van het kasteel van de Prinsen van Ligne. Een unieke gelegenheid om het domein te ontdekken op de klanken van harpen, violen, piano’s, de grootse klassieke stemmen en de beste orkesten van België. Overnacht vervolgens in een hemelbed om de volgende dag de uithoeken van een nieuw kasteel te ontdekken.

 

Dag 1 - Zaterdag

Elk jaar, begin september, nemen de Musicales de Belœil de tuinen van het kasteel van Belœil in. Wandelconcerten, circusnummers en solo-optredens staan op het namiddagprogramma dat het hele gezin zal plezieren. ’s Avonds volgen een concert van een bekende musicus en het slotvuurwerk. In totaal zijn er 14 muziekgroepen en 300 artiesten aanwezig. Je kunt ter plaatse eten en aan het eind van het spektakel naar de B&B met 3 korenaren L’Instant au Présent gaan. Vraag de kamer Dolce Paola met hemelbed om in een koninklijke sfeer te blijven. De kamer is geschikt voor maximaal 4 personen.

Musicales de Beloeil

Dag 2 - Zondag

Na een stevig ontbijt ontdek je de stad Aat met het Reuzenhuis, de Burbant-toren en het drukke marktplein. L’Entre Guillemets op de Place l’Esplanade onthaalt je ’s middags voor een chique en smakelijke gastronomische maaltijd. De chef-kok maakte zijn debuut in prestigieuze sterrenrestaurants in Brussel en in Brugge. Het kasteel van Attre verwacht je vervolgens een paar kilometer verderop voor een digestieve wandeling om je prinselijk weekend waardig af te sluiten.

Profiteer ook van deze verblijfssuggestie op andere belangrijke datums, tijdens andere kasteelevenementen in Picardisch Wallonië !

Brugelette Le Château d’Attre