in Comines-Warneton

Museum van de Lintweverij

De geschiedenis van de bijna verdwenen lintenindustrie wordt belicht in dit museum, dat door de Franse Gemeenschap van België wordt erkend sinds 2008. Het evoqueert de mooiste bladzijden van de 'Bleus Vintes' (de lintwevers en hun blauwe kielen). De oude weefgetouwen zijn de topstukken van het museum. Het zijn er een dertigtal, van de jaren 1700 tot vandaag... Van de eerste, vaak zeer mooie weefgetouwen die in de hoofdzaal stonden van het gebouw, tot de naaldweefgetouwen uit Zwitserland of Italië, die geleidelijk aan de weefgetouwen met schietspoelen vervingen. Men vindt er ook uitstalkasten met schietspoelen, veelkleurige linten... naast instrumenten en machines die gebruikt werden voor de voorbereiding en de afwerking van de linten. Op vraag van de bezoekers kunnen alle weefgetouwen in werking worden gesteld!

Individuele dienstregelingen :

Vrije bezoeken het hele jaar door van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 12u. en van 13.30 tot 16.30 u. Rondleidingen voor individuelen: van 1 mei tot 1 november, op zaterdag om 15 u. en op zondag om 10.30 u. Gesloten op feestdagen.

Dienstregelingen voor groepen :

Groepsbezoeken het hele jaar door op reservatie bij de toeristendienst van Comines-Warneton: +32 56 55 56 00 - otcomines@gmail.com

Tarief :

  • Volwassenen : 3€
  • Kinderen : 1€

Diensten

  • Parking

Gesproken talen

drapeau Anglaisdrapeau Françaisdrapeau Néerlandais

Talen van het bezoek

drapeau Allemanddrapeau Anglaisdrapeau Françaisdrapeau Néerlandais

Te zien, te doen in de buurt