in Tournai

INTERSECTIONS, triënnale voor hedendaagse kunst in Doornik

Wanneer hedendaagse kunst zich vermengt met architecturaal en cultureel erfgoed, is het resultaat een uniek en origineel project in hartje Doornik!

"INTERSECTIONS, triënnale voor hedendaagse kunst", is een initiatief van drie kunsthistorici en bestaat uit een wandelparcours langs 10 emblematische plekjes van het stadscentrum en talrijke activiteiten die de hele zomer lang worden ingericht (conferenties, rondleidingen, workshops, activiteiten voor kinderen ...). Er tekenen twee Belgische artiesten present voor dit buitengewone project: Dany Danino (schilder, tekenaar, graveur en beeldend kunstenaar) en Daniel Locus (fotograaf en filmmaker). Alle tentoongestelde werken vormen een rechtstreekse verwijzing naar de locaties waar ze zich bevinden.

Deze eerste editie vindt plaats op deze 10 plekjes: het Museum voor Schone Kunsten, het Museum voor Natuurgeschiedenis en Vivarium, het Folkloremuseum of Doorniks huis (inclusief een stedelijk kunstwerk op de buitenmuur van het museum), het TAMAT - Hedendaags centrum voor Textielkunsten (murale- en weefkunst), het belfort, de Lakenhal, de Sint-Jacobskerk en de Dienst voor Toerisme. In de Dienst voor Toerisme kunt u trouwens niet alleen kunstwerken bewonderen, hier gaat het parcours van INTERSECTIONS van start, met name in de prachtige middeleeuwse kelders van de Dienst.

Te zien, te doen in de buurt