Verblijfsidee - 2 dagen/1 nacht

Weekend bij kunstenaar Watkyne, in het heksendorp

 

Elzele staat bekend als het dorp van het Vreemde, bezocht door de “Chorchîles”, (heksen) die elk jaar verzamelen op een grote sabbat die eind juni gevierd wordt. De folklore is hier nog sterk aanwezig, in de traditie van wat kunstenaar Watkyne hier in het verleden invoerde. Pad van het Vreemde, spektakelparcours, brouwerijen van legendes en standbeelden van Quintine en Hercule staan je te wachten in dit dorpje van het Pays des Collines…

 

Dag 1

Profiteer van je komst om de hele regio van het Pays des Collines te ontdekken. Via de landschapsroute van het Pays des Collines ontdek je de mooiste hoekjes van het natuurgebied met zijn bucolische landschappen, zijn typische knotwilgen, zijn bosjes en zijn molens. De gite "Un petit coin de paradis" in Elzele verwacht je voor een nacht te midden van de kunstwerken van kunstenaar Watkyne. Je overnacht immers in zijn huis te midden van zijn creatieve universum bestaande uit schilderijen en beeldhouwwerken in “folk’art”-stijl !

Dag 2:

Neem de volgende ochtend het Pad van het Vreemde in de buurt van de gîte. De wandeling van 6 km zal je ongetwijfeld doen aanknopen met een betoverend idee van de folklore bevolkt door welwillende heksen en een duivel die vaak grappen uithaalt! Houd op het pad halt bij de Ferme de Fourquepire om een Quintine te proeven en/of voor een welverdiende maaltijd.

Ga in de namiddag naar het Landhuis van het Pays des Collines. Het biedt je een spektakelparcours over de tradities en de verhalen en legendes van de streek. Ga vervolgens naar de Brasserie des Légendes. Daar kun je het brouwsel van de beroemde heks Quintine proeven, tenzij je de voorkeur geeft aan de Hercule, een illustere figuur die hier geboren zou zijn! Na het genieten van een van de biergerechten van de Chaudron des Légendes, de taverne vlak naast de brouwerij.