in Ellezelles

Ecomuseum van het Pays des Collines

Dit museum geeft een overzicht van de kennis en het vakmanschap in Le Pays des Collines, waarbij de streek en het dagelijkse leven op het veld centraal staan. Voorstelling van oude voorwerpen, landbouwwerktuigen en -machines, getuigenissen, tijdelijke tentoonstellingen, animaties in verschillende gebouwen, en rondleidingen en wandelingen met een gids om het landelijke erfgoed van Lahamaide te ontdekken. Niet te missen : het Maison Louise, een kleine, goed bewaarde boerderij uit de jaren '50, vlak naast het hoofdgebouw. Afspraak de 1ste zondag van augustus voor "Lahamaide tijdens het oogstseizoen" : traditioneel oogstfeest (16de - 20ste eeuw) met mensen die op het veld werken en ambachtslui uit de tijd van toen.

Het Ecomuseum biedt kinderen van 3 tot 12 jaar de kans om hun verjaardag te vieren met reis terug naar het verleden! Een woensdagmiddag vol ludieke, creatieve en inventieve activiteiten, een thematische pauze, en uiteraard de traditionele taart en overhandiging van geschenken! (Op reservatie)

AFSPRAAK : "Lahamaide tijdens het oogstseizoen" (augustus).

Individuele dienstregelingen :

Open het hele jaar van maandag tot vrijdag van 10 u. tot 16.30 u. (gesloten tijdens wintervakantie) en van mei tot augustus, 1ste zondag van de maand, van 14 u. tot 18 u.

Dienstregelingen voor groepen :

Groepsbezoeken gebeuren altijd na afspraak (gesloten tijdens wintervakantie).

Tarief :

  • Volwassenen : 3€
  • Kinderen : 1,5€

Diensten

  • Boutique
  • WC
Bienvenue à vélo

Gesproken talen

drapeau Français

Talen van het bezoek

drapeau Françaisdrapeau Néerlandais

Te zien, te doen in de buurt