Gepubliceerd op in de categorie : Evenementen

Ontmoeting met Sinterklaas in het Huis der Reuzen

Net zoals elk jaar zette het Huis der Reuzen zijn deuren wijd open voor de goedheilige man en voor een hele rist liefhebbers van gezelschapsspelletjes… van alle leeftijden.

Wanneer de reuzen Sinterklaas vieren

Het sinterklaasfeest in het Huis der Reuzen is een niet te missen jaarlijkse afspraak! De inwoners van Picardisch Wallonië en de liefhebbers van de streek komen er elk jaar samen rond een beker warme wijn (voor de enen) of een heerlijke wafel (voor de anderen). Een moment met het gezin, met veel lachen en… spelletjes. Ja, inderdaad, spelletjes!

Want voor het sinterklaasgebeuren wordt de thuis van Goliath jaarlijks gevuld met gezelschapsspellen allerhande. Niets zo handig om inspiratie op te doen voor je brief aan de Sint! Ik trok ernaartoe met mijn petekindje van 9 en ze was in de zevende hemel. En dat was niet verwonderlijk. Het grote aantal spellen dat er te zien was, zou ieders hoofd op hol brengen.

Ontmoeting met Sinterklaas in het Huis der Reuzen

Geest van het spel… ben je daar?

Elk jaar met Sinterklaas is het gezelschapsspel heer en meester van de kelder tot de zolder (met dank aan Cotontige voor de animatie)! Terwijl de kelder is ingericht voor de allerkleinsten, vinden de meest uitgekiende strategen hun gading op de verdieping. Elke kamer van het huis is gewijd aan een bepaalde leeftijdscategorie.

De kelder staat boordenvol spellen en verkleedspullen voor ukjes van nul tot drie jaar. Op de verdieping is er een zaal propvol spellen voor kinderen van 8 tot 99 jaar. Mijn favoriet? De reuzenquarto (erg van toepassing!). En die van mijn petekind? Dokter Bibber: een echt maf spel, waarvoor je een vaste hand moet hebben… Kan jij je zenuwen de baas?

Op de benedenverdieping ten slotte vind je een zitkamer in Lodewijk XV-stijl gevuld met muziekinstrumenten, een reuzenmand en een rijkelijk versierde salon met een machine die alles reuzengroot maakt.

En hoe zit het met het snoepgoed?

Sinterklaas zonder snoep? Geen denken aan! De orangerie van het Huis der Reuzen stond er vol mee … en rook heerlijk naar huisgemaakte speculaas. Met dit keer dank aan confiserie Pilatte voor de berg snoeperij in alle geuren en kleuren. Mijn favoriet snoepje? De parachutes natuurlijk! Je kent ze nog niet? Shame on you! Deze ambachtelijke lolly’s zijn echt het einde!

Miste je de editie van 2014? Sinterklaas wacht je in 2015 opnieuw op voor een memorabele dag in deze magische wereld… Je zult je opnieuw kind wanen!

Locatie

Rue de Pintamont, 18. 7800 Ath

Véronique

Voor Véro staat Wapi synoniem voor ontdekkingen, natuur, cultuur, folklore en ... gastronomie! Ze laat dan ook geen kans onbenut om door deze prachtige streek te trekken! Volg haar tips ...

Vorige artikel

Gezinsbezoek aan de Tiny-tentoonstelling in Doornik

Volgende artikel

Appelfeest in Rongy