Gepubliceerd op in de categorie : Divers

Don’t visit Wapi, enjoy Wapi… met het hele gezin!

Wat zijn de favoriete activiteiten van gezinnen in Picardisch Wallonië? Er zijn dan wel geen achtbanen in Wapi, maar aan vrijetijdsactiviteiten is er geen gebrek. En evenmin aan wandelingen, musea en erfgoedsites die groot en klein zeker zullen weten te bekoren … Hieronder gaan we dieper in op enkele leuke activiteiten die Sophie en haar gezin uitgeprobeerd en goedgekeurd hebben tijdens hun verblijf in Wapi!

Selectie van 5 vrijetijdsactiviteiten – met het hele gezin!

Klimmen in het Ecopark Adventures in Doornik

Hier vind je de langste tokkelbaan van België: maar liefst 330 meter! Het Ecopark Adventures, omringd door 5 hectare groen, is een echte speeltuin voor kinderen. Boomklimmen, reuzentrampolines, boomhutten … het ontbreekt niet aan uitdagingen. Na het aantrekken van de uitrusting en het volgen van een korte initiatie voelden Sophie en haar gezin zich al snel Tarzan! Dolle pret op het boomklimparcours en een adrenalineboost op de tokkelbaan … Plezier verzekerd!

Zoektocht & koninklijke selfie in het Kasteel van Belœil

Ontdek het ‘Versailles van België’ op een ludieke manier met deze speurtocht door het kasteel, waarbij je raadsels oplost en op een originele manier kennis maakt met de geschiedenis van deze prachtige site. Een zoektocht boordevol uitdagingen: een blinde kaart lezen, een race tegen de klok, aanwijzingen zoeken … Vergeet zeker niet de Medaillezaal met zijn selfiehoek te bezoeken, waar Sophie, Thierry, Lucie en Elisabeth een foto van zichzelf als royalty konden maken! Say cheese!

Wandeling in de boomtoppen & blotevoetenpad in L’Escale forestière – Bon-Secours

Wandelen en ontspannen: dat zijn de sleutelwoorden van L’Escale forestière in Bon-Secours. Hier vind je het Maison du Parc naturel des Plaines de l’Escaut. Het is de ideale uitvalsbasis om een boswandeling te maken, maar ook om meer te weten te komen over de fauna en flora van de streek. Maar wat de meisjes uiteindelijk het meest aansprak, was de wandeling in de boomtoppen waar je bij de luisterpalen naar het gezang van vogels kan luisteren. Een onvergetelijke ervaring! Wat het blotevoetenpad in La Pic’orée betreft, zullen de andere bezoekers zich ongetwijfeld de lachbuien en het gegil van de meisjes blijven herinneren …

City Strip in Doornik

Je moet Pichou volgen! Pichou, het bekendste personage van Doornik, nodigt jongeren uit om samen met hun gezin de stad te ontdekken aan de hand van een coole app … Eenvoudiger kan niet: download de gratis app op je smartphone en kies je parcours. Het volledige parcours bestaat uit 15 etappes en duurt ongeveer 2 uur. Een mix van augmented reality, challenges en raadsels. Kinderspel voor Lucie en Elisabeth, die de groep doorheen de stad loodsen. De groep had exact 2 uur nodig om alle challenges af te werken en een meer dan respectabele score te behalen! Wie doet beter?

Vlinders spotten in het Natuurhistorisch Museum – Doornik

Met zijn zes musea en twee door UNESCO erkende gebouwen heeft Doornik een rijk en gevarieerd cultureel aanbod. Nadat ze het historische centrum had ontdekt dankzij City Strip, kon Lucie de verleiding niet weerstaan om het Natuurhistorisch Museum binnen te gaan … Want schildpadden, spinnen en hagedissen in een vivarium bewonderen is best cool! Bovendien kan je in de vlindertuin tal van prachtige vlinders spotten, de ene nog kleurrijker dan de andere. Memorabele Instagramwaardige foto’s gegarandeerd!

Meet & greet met een iguanodon in Bernissart

Sophie en haar gezin hadden nooit verwacht oog in oog te staan met een echte iguanodon … In 1878 ontdekten mijnwerkers in Bernissart immers 29 iguanodons op een diepte van 322 meter. In het museum kan je het skelet van een van die iguanodons bewonderen: het is 5 meter hoog en 130 miljoen jaar oud. Maar wat nog ongelooflijker is: de iguanodon komt voor je neus tot leven! De grote zaal van het museum is volledig immersief en neemt de bezoekers mee terug naar het Krijttijdperk. Wat een avontuur!

“Je kunt je echt niet vervelen in Picardisch Wallonië”, aldus Lucie. 😊

Surf naar visitwapi.be of bezoek onze Facebookpagina voor nog meer belevingen met het hele gezin!

In vidéo:

 

 

#EnjoyWapi

Sophie, Arthur, Océane, Nicole, Thierry en hun vrienden en familie hebben Picardisch Wallonië ontdekt! In verschillende video’s vertellen ze over hun avonturen en nodigen ze je uit … niet om Picardisch Wallonië gewoon te bezoeken, maar om Picardisch Wallonië te beleven! In deze blogartikelen berichten we over hun belevingen en indrukken. Volg ons het hele seizoen en deel ook jouw Wapi-ervaringen met ons!

Vorige artikel

Privé: Op wandel in de beboste heuvels van Frasnes