Gepubliceerd op in de categorie : Natuur, Erfgoed, Bezoeken, Met zijn tweetjes

Gezellig samen het erfgoed van Aat en Beloeil ontdekken!

Kent u “Het is de Merckx”? Het betreft de blog van Lesley en Yannick, twee jonge Nederlandstaligen met een passie voor reizen. In hun blogartikels brengen ze aan de hand van creatieve filmpjes verslag uit over hun ontdekkingstochten. Een originele manier om honderduit te vertellen over hun uitstapjes. In september gingen de twee tortelduifjes het erfgoed van Aat en Beloeil ontdekken! Laat u inspireren en onthoud de leuke adresjes…

Het verblijf gaat van start met een bezoekje aan het weelderige park van het Kasteel van Beloeil  waarbij Carmelina Ricotta van de Dienst van Toerisme van Beloeil allerlei anekdotes vertelt. Het Kasteel van Beloeil, ook wel bekend als het kleine Belgische Versailles, is sinds de XVIe eeuw de verblijfplaats van de Prinsen van Lignes. Zijn tuinen staan geklasseerd bij de “Uitzonderlijke tuinen van Wallonië” en vormen een streling voor het oog. U kunt er ontelbare mooie foto’s nemen!

Naast een uitzonderlijk erfgoed telt Picardisch Wallonië eveneens talrijke ambachtelijke brouwerijen. De brouwerij van Carrières, waar de Diôle gebrouwen wordt, bevindt zich in Basècles, op enkele kilometers van Beloeil. Carmelina neemt Lesley en Yannick ermee naartoe voor het avondeten. Na een degustatie van streekproducten en ter plaatse gebrouwen biertjes is het tijd voor een bezoekje aan de brouwerij zelf.

Het avontuur op onbekend terrein van onze twee influencers gaat verder in het bos van Stambruges tijdens een wandeling doorheen het natuurreservaat van Mer de Sable. De biodiversiteit is er opmerkelijk! Naast de fauna en flora prikkelen de mythes en legendes de nieuwsgierigheid van Lesley en Yannick, zoals de Spijkerboom en het kappelletje van Erconpuch. Na een dag vol ontdekking en natuur is het tijd voor wat welverdiende nachtrust in het Hôtel du Parc in hartje Aat. Dit hotel is uiterst gunstig gelegen voor een wandeling bij valavond langsheen het oude tracé van de Dender en het circuit van de lichtjes. Bovendien werd het hotel volledig gerenoveerd en in een hedendaags kleedje gestoken.

De volgende dag is het tijd voor een fietstocht van 36 km doorheen de Dendervallei . Onze avonturiers vertrekken in het centrum van Aat en rijden langsheen het water en prachtige landschappen met sluizen, afgelegen boerderijen en rijen populieren. Na een aantal kilometer wordt een tussenstop ingelast bij het Gasthuis Onze-Lieve-Vrouw met de Roos. Dit gasthuis uit de XIIIste eeuw werd gesticht door Alix de Rosoit en huisvest acht eeuwen geneeskunde en geschiedenis. Alleen al het volledig gerenoveerde gebouw is de omweg meer dan waard. Hetzelfde geldt voor de tuin en zijn geneeskrachtige planten! Nagenieten van uw bezoek of fietstocht doet u tot slot op het terras onder de schaduw van een grote boom…

 

Op social media :

#EnjoyWapi

Sophie, Arthur, Océane, Nicole, Thierry en hun vrienden en familie hebben Picardisch Wallonië ontdekt! In verschillende video’s vertellen ze over hun avonturen en nodigen ze je uit … niet om Picardisch Wallonië gewoon te bezoeken, maar om Picardisch Wallonië te beleven! In deze blogartikelen berichten we over hun belevingen en indrukken. Volg ons het hele seizoen en deel ook jouw Wapi-ervaringen met ons!

Vorige artikel

Privé: Op wandel in de beboste heuvels van Frasnes