in Beloeil

Archeosite en Museum van Aubechies-Beloeil

Archeosite is het grootste gereconstrueerde dorp van België. Elk huis stemt overeen met een belangrijke periode van de menselijke evolutie, vanaf de prehistorie tot het Romeinse tijdperk. Wandel doorheen dit openluchtmuseum en ontdek in de verschillende woningen tal van voorwerpen uit het dagelijkse leven van vroeger. Het Gallo-Romeinse deel bestaat uit een reconstructie van het heiligdom van Blicquy, een schuit en een villa, het hoogtepunt van uw bezoek !

Willen uw kinderen graag weten hoe de prehistorische mens een huis bouwde, wat de Galliërs aten of hoe de Romeinen hun zwaarden maakten ? Breng dan een bezoek op zondagnamiddag tijdens het toeristische seizoen (vanaf half april tot half oktober) ! Ambachtslui geven verschillende demonstraties en beantwoorden alle vragen van jong en oud. In de boetiek kunt u een aantal van hun producten kopen (Keltische juwelen, enz.). Speelplein en eetgelegenheid (snacks).

De Espace Léonce Demarez u meenemen voor een ontdekking van het veelgodendom dat in onze streken bestond voor de komst van het christendom. Dit nieuwe museum met een totaal nieuw thema, gevestigd in de gedeeltelijke reconstructie van het Gallo-Romeins sanctuarium van Blicquy, zal u vertrouwd maken met de mythologie en de riten van de Keltische en Gallo-Romeinse religies.

AFSPRAAK :

- Feux de Beltaine laatste weekend van juni.

- Weekend 'experimentele archeologie' voorlatst weekend van augustus.

Individuele dienstregelingen :

Open van 7/1 tot 20/12, van maandag tot vrijdag van 9 u. tot 17 u.Van 14/4 tot 13/10, eveneens open op zondag en feestdagen van 14 u. tot 18 u.In juli en augustus, van maandag tot vrijdag van 9 u. tot 18 u.; weekends en feestdagen van 14 u. tot 19 u. De site is gesloten tot 14 februari 2021.

Dienstregelingen voor groepen :

Het hele jaar open van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 u. Van Pasen tot half oktober ook tijdens het weekend en op feestdagen van 14 tot 18 u. In juli en augustus van maandag tot vrijdag van 9 tot 18 u; tijdens het weekend en op feestdagen van 14 tot 19 u. De Archeosite van Aubechies biedt bezoeken aan in het Frans, Nederlands en Engels. Ook zijn er ateliers en demonstraties (enkel op afspraak). Min. 20 personen – Max. 300 personen. De site is gesloten tot 14 februari 2021.

Tarief :

  • Volwassenen : 9,5€
  • Kinderen : 3,5€

Diensten

  • Boutique
  • Parking
  • Table de pique-nique
  • WC

Gesproken talen

drapeau Anglaisdrapeau Françaisdrapeau Néerlandais

Talen van het bezoek

drapeau Anglaisdrapeau Françaisdrapeau Néerlandais

Te zien, te doen in de buurt