Coronavirus - Het einde van de lockdown

Nuttige informatie & ondersteuningsmaatregelen

Nuttige info & steunacties

Op deze pagina maakt het Huis voor Toerisme de balans op van de situatie in Picardisch Wallonië. U vindt er nuttige informatie over de huidige situatie en een lijst van de acties die worden opgezet om de sector te steunen door toerisme vlakbij in de kijker te zetten

 

700 km bewegwijzerde routes: laat u verleiden door de landschappen van het Natuurpark van het Pays des Collines, het Natuurpark der Scheldevlakten, stedelijke, artistieke of landelijke routes. Bestel de Wapibox ontdekkingswandelingen om te genieten van de prachtige lentekleuren en om een frisse neus te halen. 

Onze accommodaties blijven open en verwelkomen u met plezier voor een verblijf samen met uw partner of uw huishouden, met inachtneming van de gezondheidsvoorschriften. Neem contact op met de uitbaters om de beschikbaarheid te controleren. Maaltijden dienen op de kamer te worden genuttigd. 

Onze attracties en musea mogen vanaf 1 december 2020 opnieuw hun deuren openen, mits het in acht nemen van de gezondheidsmaatregelen: lijst met geopende sites. Dankzij het virtueel museum en 360° rondleidingen van Picardisch Wallonië kunt ze eveneens vanuit uw luie zetel ontdekken.

Onze restaurants en cafés kunnen hun terrassen openen vanaf 08/05/2021. Tegelijkertijd kunt u het restaurant bij u thuis halen dankzij opties zoals levering aan huis, take away of Click & Collect. Wij nodigen u uit rechtstreeks contact op te nemen met het betrokken etablissement om de praktische modaliteiten ervan te kennen (opening, terras, click & collect, ...).

Onze wellness- en fitnesscentra zijn open sinds 26/04/2021. Zij kunnen u weer plezier, comfort en geruststelling brengen! Maak nu een afspraak voor een ontspannend moment ! 

Ons netwerk met fietsknooppunten volledig vernieuwd! Na veel werk in samenwerking met de gemeenten en de provincie Henegouwen biedt het Huis voor Toerisme van Picardisch Wallonië nu een unieke kaart aan die de 1600 km van het fietsnetwerk van knooppunten dekt. Dit is de perfecte manier om te genieten van een betere fietservaring met veiligere wegen, aantrekkelijkere landschappen, nieuwe RAVeL's en nieuwe verbindingen tussen de gemeenten en de aangrenzende netwerken. Bestel de nieuwe kaart nu.

 

 

Aarzel niet en neem een kijkje op onze website of op onze sociale netwerken om op de hoogte te blijven van nieuwtjes. Wij kijken er enorm naar uit om u terug te mogen verwelkomen! Wees ondertussen solidair en laten we samen de toeristische sector steunen. Draag zorg voor uzelf en voor uw naasten. #samentegencorona #solidairinwapi

 

Picardisch Wallonië, natuurlijk dichtbij

Zoekt u ideeën voor activiteiten bij u in de buurt? Laat u inspireren door onze ambassadeurs. Volg de avonturen van deze influencers die deze onbekende terreinen hebben verkend... Betreed deze wandelpaden, te voet of met de fiets en amuseer u op onze schattenjachten... Bewonder al deze rijkdommen die een plaats vonden in onze musea.

Gezinsuitstapjes

Wat als we van de vrije tijd gebruik zouden maken om plezier te maken met familie en vrienden?

> Ideeën bekijken

Ambassadeurs van Wapi

We ontvangen u met open armen in Wapi !

> Video's bekijken

Instagram

Deel uw lentewandelingen met foto's

> Deelnemen

Wapibox ontdekkingswandelingen

Deze Wapibox bevat 5 artistieke en 3 interpretatieve circuits.

> Zien de Wapibox

Schattenjachten

Vier wandelingen die het midden houden tussen een speurtocht en geocaching

> Zien de schattenjachten

Suggesties voor wandelingen

Laat u inspireren door de bezoeken en de wandelingen van onze “wapiwandelaars”

> De wapiblog bekijken