Coronavirus - Het einde van de lockdown

Nuttige informatie & ondersteuningsmaatregelen

Nuttige info & steunacties

Op deze pagina maakt het Huis voor Toerisme de balans op van de situatie in Picardisch Wallonië. U vindt er nuttige informatie over de huidige situatie en een lijst van de acties die worden opgezet om de sector te steunen door toerisme vlakbij in de kijker te zetten

 

700 km bewegwijzerde routes: laat u verleiden door de landschappen van het Natuurpark van het Pays des Collines, het Natuurpark der Scheldevlakten, stedelijke, artistieke of landelijke routes. Bestel snel ons speciale wandelpakket, haal een frisse neus en geniet met volle teugen van de mooie herfstkleuren.

Onze accommodaties blijven open en verwelkomen u met plezier voor een verblijf samen met uw partner of uw huishouden, met inachtneming van de gezondheidsvoorschriften. Neem contact op met de uitbaters om de beschikbaarheid te controleren. Maaltijden dienen op de kamer te worden genuttigd. 

Onze attracties en musea mogen vanaf 1 december opnieuw hun deuren openen, mits het in acht nemen van de gezondheidsmaatregelen: lijst met geopende sites. Dankzij het virtueel museum van Picardisch Wallonië kunt ze eveneens vanuit uw luie zetel ontdekken.

Onze restaurants en cafés zijn gesloten. Zij vinden hun keuken en leefruimtes opnieuw uit om u nieuwe culinaire ervaringen in een prachtig kader te kunnen aanbieden zodra de gezondheidsvoorschriften dit toelaten. In afwachting kunt u het restaurant bij u thuis halen dankzij opties zoals levering aan huis, take away of Click & Collect.

Onze wellness- en fitnesscentra zijn gesloten. Zij zullen u opnieuw plezier, comfort en steun aanbieden zodra de gezondheidsvoorschriften dit toelaten.

Ons netwerk met fietsknooppunten wordt vernieuwd. De bewegwijzering zal vanaf 16 november 2020 niet langer operationeel zijn. Vanaf de lente 2021 zult u het fietsnetwerk van Picardisch Wallonië opnieuw kunnen bewonderen. In afwachting moedigen wij u aan om erop uit te blijven trekken met de fiets om de mooiste landschappen van Picardisch Wallonië te ontdekken.

 

Aarzel niet en neem een kijkje op onze website of op onze sociale netwerken om op de hoogte te blijven van nieuwtjes. Wij kijken er enorm naar uit om u terug te mogen verwelkomen! Wees ondertussen solidair en laten we samen de toeristische sector steunen. Draag zorg voor uzelf en voor uw naasten. #samentegencorona #solidairinwapi

 

Picardisch Wallonië, natuurlijk dichtbij

Zoekt u ideeën voor activiteiten bij u in de buurt? Laat u inspireren door onze ambassadeurs. Volg de avonturen van deze influencers die deze onbekende terreinen hebben verkend... Betreed deze wandelpaden, te voet of met de fiets en amuseer u op onze schattenjachten... Bewonder al deze rijkdommen die een plaats vonden in onze musea.

Wapi Christmas - AFGELOPEN

Geschenkideeën en meer dan 1600 € aan geschenken te winnen!

> Deelnemen

Virtueel Museum van Picardisch Wallonië

Nieuwe schilderijen om te ontdekken

> De schilderijen bekijken

Instagram

Deel uw winterwandelingen met foto's

> Deelnemen

Schattenjachten

Vier wandelingen die het midden houden tussen een speurtocht en geocaching

> Zien de schattenjachten

Suggesties voor wandelingen

Laat u inspireren door de bezoeken en de wandelingen van onze “wapiwandelaars”

> De wapiblog bekijken