Coronavirus - Het einde van de lockdown

Nuttige informatie & ondersteuningsmaatregelen

Nuttige informatie & ondersteuningsmaatregelen

Het Huis voor Toerisme van Picardisch Wallonië maakt de balans op van de situatie. Hieronder staat nuttige informatie over het einde van de lockdown en de veiligheidsmaatregelen, en een overzicht van de heropening van de toeristische attracties.
Om de sector te ondersteunen, werden een reeks acties opgezet om het regionaal toerisme te ontwikkelen en bezoekers aan te moedigen onze prachtige regio, dicht bij huis, te ontdekken. Ontdek ook de burgeracties die tijdens de lockdown zijn uitgerold en alle prachtige afbeeldingen, foto's en tekeningen die werden gedeeld en het web bijna 3 maanden lang hebben opgefleurd.

Picardisch Wallonië, natuurlijk dichtbij

Dit jaar is het meer dan ooit een goed idee om Wallonië te ontdekken. Trek er een hele zomer op uit in Picardisch Wallonië! Laat je inspireren door onze ambassadeurs. Volg de avonturen van de influencers die dit onbekende land hebben verkend ... Betreed de paden, te voet of met de fiets, en vermaak je met onze schattenjachten ... Bewonder de rijkdommen in onze musea. De hele toeristische sector wacht op jou.

#ZomerInWapi

De Wapi-ambassadeurs

Welkom bji ons, in Wapi!

De video’s bekijken

De avonturen van de influencers

Welkom in Wapi, het onbekende land!

Artikelen bekijken

Virtueel Museum van Picardisch Wallonië

Nieuwe schilderijen om te ontdekken

De schilderijen bekijken

Schattenjachten

Vier wandelingen die het midden houden tussen een speurtocht en geocaching

Binnenkort...

Suggesties voor wandelingen

Treed de hele zomer in de voetsporen van onze wapiwandelaar!

De wapiblog bekijken

Compleet wandelpakket

Compleet wandelpakket met de nieuw Topogids – Pays des Collines, 350 km wandelknooppunten en de Wapibox (50 bewegwijzerde wandelroutes)

Het pakket bekijken

AFGELOPEN ! € 10.000 aan toeristische waardebonnen te winnen, te verzilveren bij 50 toeristische sites in Picardisch Wallonië. Ofwel 100 waardebonnen van € 100 om te spenderen voor 30 september 2020 bij tientallen partners (hotels, restaurants, recreatiecentra, wellnesscentra, brouwerijen en andere bezienswaardigheden) in Picardisch Wallonië.

> Ontdekken

Nuttige informatie & heropening van de etablissementen

Sinds 18 mei mogen musea en culturele bezienswaardigheden weer hun deuren openen mits ze strikte veiligheidsmaatregelen naleven. Op 8 juni is het de beurt aan restaurants, bars, cafés en toeristische accommodaties: zij mogen heropenen op voorwaarde dat ze een zeer nauwkeurig protocol volgen. Massa-evenementen zijn geannuleerd tot en met 31 augustus.

Nuttige info

Wat zijn de huidige maatregelen ?

Meer informatie

Heropening in Wapi

Musea, dierenparken en historische gebouwen

Meer informatie