350 km van wandelknooppunten

Welkom in het Pays des Collines

Picardisch Wallonië is een uitgestrekte en gastvrije groene vlakte gelegen aan de poorten van Rijsel, Brussel, Bergen en Kortrijk. Met zijn twee natuurparken biedt het zijn inwoners kilometerslange wandelingen in een behouden natuurlijke omgeving. In het noorden, het Natuurpark van het Pays des Collines (Elzele, Vloesberg, Frasnes-lez-Anvaing, Mont-de-l’Enclus, Mainvault, Houtaing en Ostiches) is zeer populair bij wandelaars omwille van zijn wilde en heuvelachtige landschappen, zijn pittoreske erfgoed, zijn goede tafels en zijn lokale producten. Ook zijn fantastische folklore niet te vergeten! Hier betoveren heksen, reuzen en legenden de ongewone wandelwegen en het bucolische land bezaaid met wilgenbomen, bosjes en beboste heuvels. Ontdek deze boven-natuurlijke wegen in de loop van de 350 km aan wandelingen.

Veel wandelplezier in het Pays des Collines!

De wandelknooppunten in Picardisch Wallonië

Wapi te voet, dat is 700 km wandelplezier waarvan 350 km op het knooppuntennetwerk aangesloten op dat van de Vlaamse Ardennen en de Leiestreek. De 350 km aangelegde wandelroutes strekken zich uit over de gemeenten Mont-de-L‘Enclus, Frasnes-Lez-Anvaing, Ellezelles, Flobecq en het noorden van Celles en van Aat.

Net als een wegennet zijn de wandelpaden met elkaar verbonden. Elke kruising is genummerd en voorzien van een wijnrode richtingaanwijzer: deze geeft het nummer van de kruising (het knooppunt) en de pijltjes naar de volgende genummerde kruisingen aan. Van knooppunt tot knooppunt kunt u in alle vrijheid uw eigen route samenstellen, via de paden en plattelandsweggetjes.

Het netwerk op de dynamische kaart ontdekken

Waar de knooppuntenkaart van het Pays des Collines kopen ?

De kaart van het Pays des Collines :