Devenir archéologue

Zomertentoonstellingen die u niet mag missen

Bezoek deze zomer zeker de tijdelijke tentoonstellingen rond de Gallo-Romeinen !

Het hele jaar door kunt u terecht bij de Espace gallo-romain en de Archéosite® en het Musée d’Aubechies-Beloeil. Gedurende het jaar zijn er regelmatig tijdelijke tentoosntellingen als aanvulling op de permanente collectie. Zo kunt u de musea vanuit een andere ooghoek bezoeken of een lezing over een welbepaald thema bijwonen. Ontdek de tentoonstellingen en de lezingen die u deze zomer nog te wachten staan en bezoek deze zomer de archeologische sites van Wapi !

Expo - Rome en pays Nervien, retour sur notre passé antique (Tentoonstelling : Rome in het land van de Nerviërs, een terugblik op ons antieke verleden) 05/02 > 25/08/2015

Deze tentoonstelling, « Rome en pays Nervien, retour sur notre passé antique », behandelt de levenswijze van deze mannen en vrouwen die in deze streek tussen Samber en Schelde leefden. Dit gedeelte van het grondgebied is vandaag beter bekend geworden dankzij de vele archeologische ontdekkingen die in het noorden van Frankrijk en België gedaan worden. Veel van de voorgestelde voorwerpen zijn afkomstig uit recente opgravingen. De tentoonstelling omvat onder meer vazen, cultuszwaarden en beelden van godheden. Deze tentoonstelling is onderverdeeld in twee luiken en bevindt zich tegelijkertijd in de Espace gallo-romain van Aat (België) en het Forum antique de Bavay (Frankrijk).

Expo – « # In-Posterum » van Jacques Godart 22/03 > 25/08/2015

De Espace gallo-romain stelt u een selectie foto’s van Jacques Godart voor, met een huidige en nieuwe visie op archeologie. Deze tentoonstelling kan samen bezocht worden met « Rome en pays Nervien ».

Collecties – Espace Léonce Demarez Het hele jaar door

De Espace Léonce Demarez werd in 2013 geopend. U wordt meegenomen naar de polytheïstische godsdiensten die in onze streek bestonden voor het christendom werd ingevoerd. Deze collectie kadert in de gedeeltelijke reconstructie van het Gallo-Romeinse heiligdom in Blicquy. Deze unieke ruimte maakt u vertrouwd met de mythes en rituelen van de Keltische en Gallo-Romeinse riten.